Gluteenittomat ja munattomat vegaaniset banaaniletut valmistuvat nopeasti vaikkapa aamukahvin kaveriksi. Nämä pikkuletut ovat herkullisia pieniä suupaloja.

Olin vielä raskaana suuri perinteisten banaanilettujen ystävä, siis sellaisten joihin sekoitetaan vain kananmunaa ja banaania. Imetysdieetin aikana en ole pystynyt käyttämään kuin pienen pieniä määriä kananmunaa, joten banaanilettuja en ole päässyt syömään pitkään aikaan. Ennenkuin nyt kun tajusin, että letut saa pysymään koossa ilman munaakin!
Hyvän rakenteen aikaansaamiseen meni muutama yritys, mutta kun se löytyi, niin voi nam. Kylläpä sitä voi nauttiakin elämän pienistä iloista 🙂
Tämän reseptin letut ovat lähestulkoon pelkkää banaania, joten nälkää ne eivät tietenkään pidä samallatavoin kuin munalliset letut. Maku on kuitenkin todella hyvä, joten ne käyvät hyvin vaikkapa kahvileivästä tai jälkiruuasta.

Meidän poika rakastaa näitä banaanilettuja. Kaikki lautaselle ilmestyvät letut katoavat hyvällä ruokahalulla. Resepti on sopiva myös sormiruokaileville vauvoille.
Helpot gluteenittomat ja munattomat banaaniletut
1 banaani
3 rkl tattarihiutaleita
1/2 rkl perunajauhoja
3 rkl mantelimaitoa (tai muuta sinulle sopivaa maitoa)
öljyä paistamiseen
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä sileäksi muussiksi. Laita levy keskilämmölle. Nosta pannulle ruokalusikallisia taikinaa ja paista banaaniletut pienessä määrässä öljyä, kunnes pinta saa hieman väriä. Annoksesta tulee noin 8-9 pientä lettua.



Lisää gluteenittomia ja vegaanisia lettureseptejä:
Gluteenittomat durraletut
Kaikettomat pähkinäletut
Vegaaniset letut
Hei! Haastan sinut hymy huulille – haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille – haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.
Toivottavasti otat haasteen vastaan!
http://jasukuvaa.blogspot.com/