Sisältää mainoslinkkejä *
Riisipuuro mantelimaitoon keitettynä on meidän pojan kestosuosikki. Arjen kiireen keskellä pojan puuro valmistuu nopeasti täysjyväriisihiutaleista mantelimaitoon keitettynä. Itseni teki mieli hieman välipalaa teekupposen kaveriksi ja muistin vasta lukemani puurotuunauksen aamupuuro kahvikissalle, jossa tuunattiin kahvin makuinen kaurapuuro. Ehkäpä pienellä tuunauksella riisipuurostakin saisi jotain kivaa?
Lisäsin riisihiutaleiden ja maidon sekaan vähän mantelijauhoja tuomaan makua ja tekemään puuroa vähän tuhdimmaksi. Huuhtaisin joukkoon myös mantelitahnan jämät purkin pohjalta ja vähän maapähkinävoita. Pinnalle laitoin koristeeksi rouhittuja manteleita ja saksanpähkinöitä.
Lopputuloksena oli ihana pähkinäinen tuhti välipala. Valmistuu alle kymmeneen minuuttiin ja maistui myös pojalle. Onko sinulla hyviä puuron tuunausohjeita?
Pähkinäinen riisipuuro mantelimaitoon kahdelle
1,5 dl riisihiutaleita*
0,5 dl mantelijauhoja*
5,5 dl mantelimaitoa
hyppysellinen vaniljajauhetta*
ripaus suolaa
1-2 rkl maapähkinävoita*
rouhittuja pähkinänöitä / manteleita koristeluun
Lisää hiutaleet, jauhot, suola ja vanilja kattilaan mantelimaidon kanssa ja keittele reilulla keskilämmöllä. Vähän ennenkuin puuro on valmista, lisää sekaan maapähkinävoi. Koristele lopuksi pähkinärouheella.
Reseptiin on linkattu meidän suosikkituotteet hyvinvoinnin.fi verkkokaupasta. 🙂
Anne N sanoo
Näyttää ja kuulostaa tosi herkulliselta! 🙂
Anne T. sanoo
Nyt minun pitää mennä ostamaan mantelijauhoja. Kiitos reseptistä 😊
Melissa Laitakari sanoo
Hyvältä näyttää, mielenkiintoinen resepti. Voisi jossakin vaiheessa kokeilla, mutta eri nesteestä.
jonna sanoo
Tulipa heti mielieteko kunnon puurolle! Tätä ei usein tapahdu 😀