Sain Oura-sormukseni 2018 vuoden marraskuussa puolen vuoden odotuksen jälkeen. Pieni kapistus kerää yllättävän paljon tarkkaa dataa, unen ja palautumisen mittaus näistä tärkeimpänä.

Parempaa unta
Sormus synkronoidaan Oura-sovelluksen kanssa. Avaan Oura-sovelluksen puhelimestani joka aamu ja odotan pienen hetken synkronoinnin valmistumista. Appsi antaa tämän jälkeen pisteitä palautumisestani ja ohjeen päivälle ”Ready for anything” tai ”Take it easy”-tyyliin. Sängyssä makoillessa ei aina tunnu, että olisi aika ottaa iisisti, mutta yleensä sormuksen huomaa olleen oikeassa viimeistään salilla käydessä.


Datasta on hyötyä vain, kun sitä oikeasti hyödynnetään. Olen erityisesti kiinnittänyt huomiota siihen, mihin aikaan menen nukkumaan ja millainen iltapala tukee unta. Oura on saanut minut sängynpohjalle aikaisemmin. Palkintona on taatusti energisempi olo seuraavana päivänä.
Tavoitteellisesti en ole nyt treenannut pitkään aikaan ensin raskauskipujen takia ja sitten vauvavuoden vähäisten unien vuoksi. Kunnollista liikunnasta palautumista en siis ole oikeasti päässyt seuraamaan, koska harjoitukset ovat olleet hyvin satunnaisia.
Käyttömukavuus
Sormuksessa on pinnoite, jonka mainostetaan kestävän kovaa käyttöä. Voimatreeneistä sormus olisi kannattanut kuitenkin jättää pois, sillä onnistui naarmuttamaan pinnan nopeasti levytankoa ja käsipainoja nostellessa. Jätä siis sormus suosiolla pois sormesta salitreenin alkaessa.

Nyt jälkiviisaana olisi kannattanut tilata sormus myös hieman isompana, niin että se olisi käynyt useampaan sormeen. Sormus on melko leveä ja käsienpesun jälkeen alle jää hieman kosteutta. Tästä seurauksena sormus hankasi pintanahkan pois kertaalleen nimettömästäni. Hieraisemalla kosteuden pois sormuksen alta olen saanut sormuksen ja nahkan pysymään nyt samassa sormessa.
Hieman liian pienestä koosta johtuen sormuksen kolme anturia tuntuivat alkuun painavan. Tämän takia päiväksi usein pyöräytin sormuksen ”väärinpäin” eli anturit sormen päälle. Nukkumaan mennessä kannattaa kuitenkin tarkistaa, että anturit ovat sormen sisäpuolella, tällöin sormus saa mitattua paremmin dataa ainakin sykkeestä.
Päivitys Oura Heritage Steath sormukseen
Kesällä 2020 laitoin hieman kiukkuista viestiä Ouran asiakaspalveluun, koska sormuksestani loppui toistuvasti virta kesken yötä. Yllätyksekseni sain asiakaspalvelusta englanninkielisen vastauksen, jossa kerrottiin heidän tarkastaneen sormukseni datan ja todenneen, että akussa on vikaa.
Sormus meni takuuseen ja sain valita tilalle uuden sormuksen nykyisestä mallistosta. Ruusukultaista sormusta ei enää ole myynnissä, vaan tarjolla on hopeista ja mustaa mallia. Päädyn mattapintaiseen mustaan Heritage Stealth-malliin.
Vajaan kuukauden sisään alkuperäisestä viestistäni otin käyttöön uuden tuliterän sormuksen. Vanhaa sormusta ei tarvinnut palauttaa ja uuden käyttöönotto sujui helposti appsin kautta.


Älykello vai Oura?
Oura mittaa selkeästi tarkempaa dataa unesta kuin Garminin Fenix 5S Plus. Sormus tietää minun olevan hereillä, kun taas kello olettaa minun nukkuvan tyytyväisenä pyöriessäni keskellä yötä sängyssä.

Fenixistä luen nopeasti saapuvat viestit, katson kuka soittaa, paljonko on syke treeneissä ja paljonko askelia on kertynyt tälle päivälle. Älykello on loistava kumppani päiväsaikaan, Oura taas mittaa uskomattoman paljon dataa öisin.
Sekä älykkäälle kellolle että sormukselle on siis paikkansa ja olen tyytyväinen molempiin ostoksiin.

Lue lisää puettavista älymööpeleistä
Garmin Fenix 5S-älykello
Juttu on julkaistu alunperin 7.4.2019. Päivitetty 21.7.2020. Kuvat, joissa olen mekko päällä, on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä EilanHenkarin kanssa. Sormukseen liittyvää blogitekstiä ei ole tehty kaupallisessa yhteistyössä.
Harkitsetko Oura-sormuksen hankintaa tai onko sinulla jo sellainen? Kommentoi alle miksi käytät sormusta tai suunnittelet sen hankintaa.
Vastaa