• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Etusivu
  • Älykoti
    • Älylaitteet
    • Piha
  • Lifestyle
    • Perhe
    • Vauvavuosi
    • Raskausaika
    • Yrittäjyys
  • Yhteistyö
  • Rekisteriseloste

Älykodin avaimet

Arjen älyratkaisut

Miksi verkkosivuja pitää päivittää?

23/09/2020 by Joanna 7 kommenttia

Onko verkkosivuja pakko päivittää? Jos sivut ovat toimineet jo kymmenen vuotta, niin kai ne toimivat vielä toisen samanmoisen ajan?

Näihin kysymyksiin törmään työssäni viikoittain ja halusin nyt avata blogissanikin hieman tätä asiaa. Blogissani on ollut viime aikoina hiljaista, koska olen uppoutunut töihin aina kun mahdollista. Kerron kohta hieman lisää mihin aikani on mennyt.

Kädet näppäimistöllä päivittämässä verkkosivuja

Miksi verkkosivuja pitää päivittää teknisesti?

Etenkin pienyrityksillä ja yhdistyksillä saattaa olla samat verkkosivut käytössä erittäin pitkiä aikoja. Hyviä ei kai tarvitse tehdä uudestaan. Kyseessä on yleensä kustannuskysymys.

Lähestulkoon kaikki nykyaikana tehtävät uudet verkkosivut tehdään jollekin julkaisujärjestelmälle. Yksinkertaisenkin verkkosivun taustalla on siis satoja jopa tuhansia kooditiedostoja. Tämä tekee verkkosivujen sisällön muokkaamisesta erittäin helppoa ja näppärää, koska teksti tai kuva muutoksiin ei enää tarvita ohjelmoijien apua. Ikävänä puolena on se, että mitä monimutkaisempia järjestelmiä taustalla on, sitä todennäköisemmin niissä on myös tietoturva-aukkoja.

Rikolliset hyödyntävät verkkosivuissa olevia tietoturva-aukkoja haittakoodin levittämiseen, ohjaamaan liikennettä tietojenkalastelusivuille tai pyrkivät hyödyntämään palvelimen resursseja omiin tarkoituksiinsa. Tämä kaikki vaarantaa verkkosivuilla käyvien asiakkaiden tietokoneet ja on pois palvelimen resursseista, jotka on tarkoitettu palvelemaan sivukävijöitä.

Jos palataan noihin kymmenen vuotta sitten tehtyihin sivuihin, niin mahdollisesti kyseiset sivut toimivat ilman julkaisujärjestelmää, eivätkä siksi ole niin suuressa vaarassa hakkeroinneille. Ongelmana näissä sivuissa usein on, että ne käyttävät vanhentunutta PHP 5-ohjelmointikieltä. Tätä ohjelmointikieltä tukevaa palvelinta alkaa olla mahdotonta löytää palveluntarjoajilta valmiina, koska vanhassa versiossa on tietoturva-aukkoja. Jos sivut edelleen siis toimivat, ne altistavat sivutilan haittaohjelmille.

Automaattinen haittaohjelmien poisto ja tietoturva-aukkojen korjaus

Saimme tällä viikolla käyttöön Patchman-tietoturvaohjelmiston, joka valvoo meidän palvelimilla olevien verkkosivujen tietoturvaa jatkossa yötä päivää. Aikani on mennyt Patchmanin käyttöönoton valmisteluun yhdessä palvelintiimimme kanssa.

Patchman on nyt käynyt tutkimassa palvelimillamme olevien verkkosivujen koodit ja lähettänyt viestejä mahdollisista ongelmakohdista suoraan asiakkaille. Mikä parasta Patchman ei pelkästään valvo tietoturvaa, vaan siivoaa haittakoodeja ja paikkaa tietoturva-aukkoja sekä varmuuskopioi tiedostot ennen muutoksia.

Olen tästä tosi innoissani, koska Patchmanin avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ja heidän asiakkailleen turvallisempaa ja nopeampaa verkkokokemusta. Toki tämä vapauttaa myös helpdeskistämme resursseja muuhun käyttöön, koska haittakoodit poistuvat jatkossa automaattisesti.

WordPress ja sen päivitykset

Älykodin avaimet on WordPress-julkaisujärjestelmän päällä. WordPress on nykyisin yksi maailman suosituimmista verkkosivualustoista. Hyvänä puolena kyseisessä alustassa on helppo laajennettavuus erilaisilla lisäosilla ja aktiivinen kehitystiimi, jonka ansiosta päivityksiä tulee usein.

Huonona puolena onkin sitten, että ne päivitykset tulee olla jatkuvasti ajantasalla tai voi olla varma, että blogin alustassa on kohta ylimääräisiä koodipätkiä. Kilpajuoksu rikollisten kanssa on jatkuvaa, eikä palvelimen palomuuri enää nykyaikana riitä suojaamaan verkkosivuja. Verkkosivujen turvallinen toiminta vaatii, että kaikki sivutilassa olevat ohjelmistot on päivitetty aina viimeiseen versioon.

Voisin käydä itse päivittämässä blogini lisäosineen viikoittain, mutta voin ihan suoraan sanoa, että en varmasti muistaisi näin toimia! Minulla onkin käytössä meidän asiakkaillekin tarjottava WordPressin ylläpitopalvelu.

Ylläpitopalvelumme

  • päivittää WordPressin lisäosineen ja valvoo päivitysten onnistumista
  • valvoo sivuston toimintaa valvontajärjestelmämme avulla, joka hälyttää, jos sivut eivät toimi
  • tekee tarvittaessa pienet tekniset korjaukset sivustolle, jos päivitysten kanssa on ongelmia
  • huolehtii SSL-sertifikaatin uusimisesta

Ylläpitopalvelun hinta on 29 euroa +alv kuukaudessa ja se sisältää verkkosivutilaa 5 gigaa, nimipalveluylläpidon ja sähköpostipalvelut päivityspalvelun lisäksi.

Jos tällainen palvelu helpottaisi sinun arkea, niin laita viestiä tulemaan meidän verkkosivujen lomakkeen kautta, soita tai lähetä sähköpostia. Minä ja muut Sollertislaiset kerromme mielellämme asiasta lisää.

Kategoriassa: Yrittäjyys Avainsanoilla: Sollertis, WordPress

Viimeisimmät blogitekstit

Gluteenittomat durraletut

Luontaisesti gluteenittomat durraletut maistuvat hyvälle ja ovat nopeita tehdä. Viime vuonna kaupassa etsissäni pojalle riisijauhoja, tuli hyllyllä vastaan durra-jauhopaketti. Minulla …
Lue lisää

Talvi Kuhmossa – Miksi juuri Kuhmo?

Kuhmo on reilun 8000 ihmisen kaupunki Kainuussa noin 100 kilometrin päässä rajalta. Kaupunki on muuttovoittoinen ainoastaan rajalta saapuvien petoeläinten suhteen …
Lue lisää

Blogin vuosi 2020 & luetuimmat postaukset

Lyhyt katsaus miten kaksi vuotta täyttäneellä blogillani meni vuonna 2020. Vuosi 2020 pähkinänkuoressa Uniikkeja sivulatauksia31 679 kappaletta. Keskimääräinen aika sivulla2:18 …
Lue lisää
Philips Hue Lily Outdoor lamppu

Ulkovalot – kokemuksia Philips Hue Lily Outdoor lampuista

Postaus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä Hankimme alunperin Philipsin Hue Lily Outdoor valot ulkovaloiksi puutarhaan. Suunnittelimme, että niillä kohdevalaistaan pihan …
Lue lisää

Meidän perheen joulu

Joulu tuo minulle mieleen aina lapsuuden. Sain aina valtavasti lahjoja. Lahjojen avaus oli lapselle se joulun paras juttu. Usein en …
Lue lisää
Maidottomia ja kooksettomia suklaita

Maidottomat ja kookoksettomat suklaat

Ohoi, So Free, Puhdistamo, Roobar – maidottomia ja kooksettomia suklaita / herkkuja löytyy nykyaikana moneen makuun. Blogiteksti sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit …
Lue lisää

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. FinInTirol sanoo

    28/09/2020 21:46

    Hyvää tietoa näin bloggarin näkövinkkelistä. Kiitos postauksesta! Tällaisena harrastebloggarina kun pitää hoitaa lähes kaikki itse, tietää kaikesta kaikki ja kutenkaan ei tiedä mistään mitään:D

    Vastaa
    • Joanna sanoo

      29/09/2020 21:11

      Kiitos! Yllättävän paljon on tosiaan kaikkea mitä voi omassa blogissa tavalla tai toisella kehittää. Mutta ositttain siksi blogin pitäminen onkin hauskaa 🙂

      Vastaa
  2. I don´t speak Polish sanoo

    29/09/2020 13:44

    Nyt ollaan meikäläisen epämukavuus alueella! Olen aika varma, että kaikki laitteeni tursuavat haittaohjelmia, koodeja, viiruksia, tietoturvariskejä ja päivittämättömiä ohjelmia! Olen koittanut ulkoistaa tämän miehelleni mutta toistaiseksi hän ei ole ollut kovinkaan kiinnostunut pestistä:)

    Vastaa
    • Joanna sanoo

      29/09/2020 20:44

      Auts, toivottavasti ei kuitenkaan! Pitkälle pääset jo sillä, että muistat paina sitä päivitä-nappia kaikkialla. 🙂

      Vastaa
  3. Anne sanoo

    30/09/2020 19:16

    Tämä oli hyvä herätys mulle, täytyypä muistaa pysyä ajan tasalla!

    Vastaa
  4. Mari sanoo

    03/10/2020 13:23

    Itse päivitän blogin ulkoasua ym suunnilleen kerran vuodessa vuoden vaihteessa. WordPress on onneksi kätevä alusta. Nuorempana tein itse sivuja html:llä ja siinä oli enemmän hommaa.

    Vastaa
  5. Tiina sanoo

    03/10/2020 16:35

    Oikein hyvää tietoa ja hyviä pointteja miksi tulee pysyä ajan tasalla.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Joanna

Joanna NiininenToimitusjohtaja, äiti ja yritysvalmentaja. Hurahtanut teknologiaan, älykodin ratkaisuihin, joogaan ja taistelulajeihin.
Lue lisää minusta.

Seuraa minua somessa

Facebook Älykodin Avaimet LinkedIn Instagram Älykodin Avaimet blogit.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Gluteenittomat durraletut
  • Talvi Kuhmossa – Miksi juuri Kuhmo?
  • Blogin vuosi 2020 & luetuimmat postaukset
  • Ulkovalot – kokemuksia Philips Hue Lily Outdoor lampuista
  • Meidän perheen joulu

Kategoriat

Älykoti kategoria Lifestyle kategoria

Avainsanat

arvostelut histamiini-intoleranssi kaupallinen yhteistyö kirje lapselleni Kuopio letut mediaosumat Philips hue valot pukeutuminen reseptit Sollertis WordPress

Yhteistyössä

Sollertis

Somestrategia - opas yrittäjälle

Easylinehost Finland

Mainos

Copyright ©2020 · Joanna Niininen · Powered by Sollertis

← Kirje lapselleni – yksivuotissyntymäpäivät ← Sieniboxi – osterivinokas ikkunalla