• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Etusivu
  • Älykoti
    • Älylaitteet
    • Piha
  • Lifestyle
    • Perhe
    • Vauvavuosi
    • Raskausaika
    • Yrittäjyys
  • Viherkasvit
  • Suosittelen
  • Yhteistyö
  • Rekisteriseloste

Älykodin avaimet

Arjen älyratkaisut

Olet täällä: Alkuun / Lifestyle / Vauvavuosi / Mitä voit syödä? Kysymyksiä histamiini-intoleranssista

Mitä voit syödä? Kysymyksiä histamiini-intoleranssista

20/12/2019 by Joanna

Vauvan histamiini-intoleranssi on muokannut meidän perheen ruokavaliota ja tehnyt ulkona syömisestä haastavaa. Kokosin yhteen kysymyksiä, joita meiltä kysytään nyt todella usein.

En ole koskaan kuullutkaan histamiini-intoleranssista. Kuinka keksit mistä on kyse?

En ollut kuullut minäkään. Termi tuli sattumalta vastaan somessa ja googlasin mielenkiinnosta lisää tietoa. Kappas vain, oireet täsmäsivät, samoin kuin ongelmia aiheuttavat ruoka-aineet.

Elimistö tarvitsee toimiakseen histamiinia ja sitä on lähestulkoon kaikessa ruoassa. Mikäli kuitenkin histamiinia on enemmän, mitä elimistö pystyy käsittelemään, seuraa oireita.

Onko diagnoosi varmistettu?

Keski-Euroopassa ainakin muutamissa maissa on intoleranssin toteamiseksi testi olemassa, mutta se ei ole täysin luotettava.

Paras toteamiskeino on välttämiseeen perustuva ruokavalio. Mikäli oireet häviävät kahden viikon kuluessa, niin diagnoosi on selvä.

Miten nopeasti ruokavalio auttaa?

Meillä oireet lakkaavat aina kahden kolmen päivän kuluessa, kun syön vain vähän histamiinia sisältäviä ruoka-aineita.

Histamiini on kuitenkin siitä hankala, että sitä voi syödä huomaamatta suuren määrän, jos vaikkapa lihan kylmäketju on katkennut tai hedelmä on ylikypsä.

Oireet histamiinista tulevat viiveellä muutaman tunnin kuluttua. Voi myös käydä niin, että elimistö on jo saanut histamiinikuormansa täyteen ja jokin normaalisti hyvin siedetty ruoka-aine voi sen takia aiheuttaakin ongelmia.

Korjautuuko vaiva joskus?

Ihanaa vastata, että erittäin todennäköisesti kyllä. Ongelma voi korjautua todella nopeasti kiinteiden aloituksen jälkeen tai voi olla, että sen kanssa painitaan muutama vuosi. Oma veikkaukseni on, että suoliston/ mahan bakteerikanta on vain liian kypsymätön käsittelemään suuria määriä histamiinia.

Mitä voitte syödä?

Edellisessä tekstissäni kerroin tarkemmin histamiini-intoleranssista ja siitä mitä voimme ja emme voi syödä. Tässä esimerkki eilisen ruokalistastamme.

Aamupalaksi laventeliteetä ja kaura-tattaripuuroa kookosöljyn ja mangon kera. Käytän paljon kookos- ja oliiviöljyä tuomaan helposti lisää kaloreita ruokaan.

Kasvissosekeitto sopii histamiini-intolerantikolle, jos se on tehty oikeista aineksista

Lounaaksi kukkakaalista, parsakaalista ja kookosmaidosta kasvissosekeittoa. Keiton kyytipojaksi söin joulumarkkinoilta löytämääni mielettömän hyvää Kotileipomo Vaulan hiivatonta ja gluteenitonta kaurasiemenleipää.

Väliapalaksi omena ja muutama chia-rosmariini maissikakku.

Päivälliseksi tein salaattia jossa kiinankaalia, saalatinlehtiä, omenaa, ruohosipulia, kurkkua, tyrniä, paprikaa, sipulia, ruohosipulia ja oliiviöljyä. Lisäksi paistoin kanasuikalettta höystettynä rosmariinilla ja pienellä määrällä hasselpähkinöitä.

Iltapalaksi mustikkakeittoa leipäsiivun kera.

Bon appetit!

Kategoriassa: Vauvavuosi Avainsanoilla: histamiini-intoleranssi

Viimeisimmät blogitekstit

Leikuulaudalla sipulia ja selleriä, teksti hyvinvointi

WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin

Jos joku olisi vuosi sitten kysynyt, lähtisinkö vielä ruokavalion rajoittamisen polulle, olisin vastannut varsin tiukasti ”en todellakaan”. Takana oli vuosien …

Lue lisää
Kasvivalo ikkunan edessä

Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?

Huonekasvit tuovat vihreyttä ja eloa koteihin, mutta erityisesti talvikuukausina moni miettii, riittääkö luonnonvalo pitämään kasvit hyvinvoivina. Tässä blogitekstissä pureudumme siihen, …

Lue lisää
Oura-sormus

Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet

Sain Oura-sormukseni 2018 vuoden marraskuussa puolen vuoden odotuksen jälkeen. Pieni kapistus kerää yllättävän paljon tarkkaa dataa, unen ja palautumisen mittaus …

Lue lisää
Korvausilmaventtiili ikkunaluukussa

Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100

Kaupallinen yhteistyö Velco Oy. Vanhan talon ilmanlaatua on helppo parantaa korvausilmaventtiileillä, jotka tuovat ulkoa raikasta ilmaa sisätiloihin ja varmistavat ilmanvaihdon …

Lue lisää
Aloita sashiko-kirjonta

Aloita Sashiko-kirjonta: Tarvikkeet, tekniikat ja vinkit

Mitä sashiko-kirjonta on? Sashiko on perinteinen japanilainen kirjontatekniikka, joka tunnetaan erityisesti yksinkertaisista ja kauniista geometrisista kuvioistaan. Sashiko tarkoittaa japaniksi pieniä …

Lue lisää
Pehmeä piparikakku

Piparikakku suklaakuorrutteella

On ollut harvinaisen aikaansaava sunnuntai. Aloitin aamun maalaamalla taulua, jonka sain viimeistelyä vaille valmiiksi. Sen jälkeen suunnattiin valokuvaamaan ja ulkoilemaan …

Lue lisää

Ensisijainen sivupalkki

Joanna

Joanna Niininen Toimitusjohtaja, äiti ja yritysvalmentaja. Hurahtanut teknologiaan, älykodin ratkaisuihin, joogaan ja taistelulajeihin.
Lue lisää minusta.

Seuraa minua somessa

Facebook Älykodin Avaimet LinkedIn Instagram Älykodin Avaimet blogit.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin
  • Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?
  • Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet
  • Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100
  • Aloita Sashiko-kirjonta: Tarvikkeet, tekniikat ja vinkit

Kategoriat

Älykoti kategoria Lifestyle kategoria

Avainsanat

arvostelut histamiini-intoleranssi kaupallinen yhteistyö kirje lapselleni Kuopio letut mediaosumat Philips hue valot pukeutuminen pöytäpuutarha remontti reseptit Reviews Sollertis WordPress

Yhteistyössä

Sollertis

Somestrategia - opas yrittäjälle

Easylinehost Finland

Copyright ©2018-2023 · Joanna Hoffren · Powered by Sollertis

← Histamiini-intoleranssi vauvalla ← 24 asiaa omasta joulusta