• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Etusivu
  • Älykoti
    • Älylaitteet
    • Piha
  • Lifestyle
    • Perhe
    • Vauvavuosi
    • Raskausaika
    • Yrittäjyys
  • Viherkasvit
  • Suosittelen
  • Yhteistyö
  • Rekisteriseloste

Älykodin avaimet

Arjen älyratkaisut

Olet täällä: Alkuun / Lifestyle / Ruoka / Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin

Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin

10/05/2025 by Joanna Kommentoi

Valurautapannulla kanaa ja kasviksia menossa grilliin

Lämmin kevätilta voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: grilli kuumaksi! Tänä vuonna aloitimme kauden paleo-ruokavalion hengessä. Tässä postauksessa kerron, mitä paleo tarkoittaa käytännössä, miksi se toimii grilliruokien yhteydessä ja mitä herkkuja meillä päätyi ritilälle.

Mikä ihmeen paleo?

Paleoruokavalio (tai ”kivikautinen ruokavalio”) pohjautuu ajatukseen siitä, mitä ihmiskunta söi ennen maanviljelyksen syntyä. Ruokavaliossa suositaan luonnollisia, prosessoimattomia raaka-aineita – niitä, joita olisi voitu metsästää, kalastaa tai kerätä luonnosta.

Paleossa vältetään:

  • viljoja
  • maitotuotteita
  • palkokasveja (kuten pavut ja linssit)
  • prosessoituja sokereita
  • kasviöljyjä ja lisäaineita

Sen sijaan ruokavalioon kuuluvat:

  • liha, kala ja äyriäiset
  • kananmunat
  • kasvikset ja juurekset
  • marjat ja hedelmät (kohtuudella)
  • pähkinät ja siemenet
  • luonnolliset rasvat, kuten avokado ja oliiviöljy

Tämä tekee siitä juuri sopivan grillikauteen – pala hyvää lihaa, paahdetut kasvikset ja raikas lisuke riittävät pitkälle!

Miksi syön paleo-ruokavalion mukaisesti?

Kerroin edellisessä postauksessa WildFit-ohjelmasta, jonka mukaan olen muuttanut ruokavaliotani. Tällä hetkellä ohjelmassa syödään hyvin pitkälle paleo-ruokavalion hengessä, mutta ilman marjoja ja hedelmiä.

Hiilihydraattien vähyys, hyvälaatuinen liha ja rasvat ja erittäin runsas määrä kasviksia kertovat keholle, että nyt eletään kevättä. Ruuasta ei tule olemaan pulaa ja siksi keho voi luovuttaa pois turhan rasvan. Itseltäni painoa on lähtenyt muutama kilo lisää pois.

Kilpirauhaseni villiintyi taas liikatoiminnan puolelle viikko sitten. Jouduin turvautumaan lääkitykseen viikon verran, jotta sain kehon rauhoittumaan ja pystyin nukkumaan. Tällä hetkellä jatkan vähähiilihydraattista paleo-ruokavaliota ja katson auttaako se rauhoittamaan kilpirauhasen toiminnan.

Joanna istuttamassa pataan orvokkeja

Ruoan kypsyessä oli aikaa hoitaa orvokit multaan. Jotain pidempää kesäkukkaa on tarkoitus istuttaa orvokkien taakse, kun säät vähän lämpenevät.

Paleo ja grillaus: täydellinen pari

Grillissä lihaa ja kasviksia

Palataksemme grillaukseen, niin grilliruoka ja paleo ovat kuin tehdyt toisilleen. Molemmissa pääosassa on yksinkertaiset, laadukkaat raaka-aineet ja aidot maut. Ei tarvitse kikkailla kastikkeilla tai marinadeilla, kun raaka-aine itsessään on herkullinen.

Meillä savustettiin pellettigrillillä tällä kertaa paleo-hengessä kanaa ja porsasta sekä fenkolia, paprikaa, chiliä, parsakaalia ja kukkakaalia. Mausteina yrttiseosta, himalajan vuorisuolaa ja tuoretta minttua. Grilliruuan lisukkeena oli tuoresalaattia.

Vinkkejä onnistuneeseen paleo-grillaukseen

Paleo-ruokaa lautasella

Jos haluat kokeilla paleo-tyyliä grillissä, tässä muutama hyvä vinkki alkuun:

  • Valitse hyvälaatuinen liha
  • Unohda sokeriset kastikkeet
    Tee itse marinadi esimerkiksi oliiviöljystä, valkosipulista, yrteistä ja sitruunamehusta.
  • Grillaa monipuolisesti kasviksia
    Parsakaali, kesäkurpitsa, paprika ja sipuli saavat aivan uuden elämän grillissä.
  • Muista rasva
    Paleo ruokavaliossa ei pelätä rasvaa – joten käytä oliiviöljyä, avokadoa, pähkinöitä tai vaikka tahinia lisukkeissa.

Paleoruokavalioon ei tarvitse suhtautua tiukkapipoisesti, jos se ei tunnu omalta. Grillikausi on loistava aika kokeilla tällaista syömistä – ihan vain makujen ilosta.

Ikkunan edessä viherkasveja ja pistokkaita

Meidän ruokapöytä on tällä hetkellä hitusen varattu. Lämpimämpiä ilmoja odottavat mm. paprikat, korianteri, minttu, kesäkurpitsat ja basilika. Minulla on keväisin ja kesäisin tapana laittaa isompiin ruukkuihin kaupan yrttien kannat. Tällä tavalla pääsen keväällä nopeasti alkuun omien yrttien kasvatuksessa.

Kategoriassa: Ruoka Avainsanoilla: pöytäpuutarha

Viimeisimmät blogitekstit

Valurautapannulla kanaa ja kasviksia menossa grilliin

Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin

Lämmin kevätilta voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: grilli kuumaksi! Tänä vuonna aloitimme kauden paleo-ruokavalion hengessä. Tässä postauksessa kerron, mitä paleo tarkoittaa käytännössä, …

Lue lisää
Leikuulaudalla sipulia ja selleriä, teksti hyvinvointi

WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin

Jos joku olisi vuosi sitten kysynyt, lähtisinkö vielä ruokavalion rajoittamisen polulle, olisin vastannut varsin tiukasti ”en todellakaan”. Takana oli vuosien …

Lue lisää
Kasvivalo ikkunan edessä

Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?

Huonekasvit tuovat vihreyttä ja eloa koteihin, mutta erityisesti talvikuukausina moni miettii, riittääkö luonnonvalo pitämään kasvit hyvinvoivina. Tässä blogitekstissä pureudumme siihen, …

Lue lisää
Oura-sormus

Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet

Sain Oura-sormukseni 2018 vuoden marraskuussa puolen vuoden odotuksen jälkeen. Pieni kapistus kerää yllättävän paljon tarkkaa dataa, unen ja palautumisen mittaus …

Lue lisää
Korvausilmaventtiili ikkunaluukussa

Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100

Kaupallinen yhteistyö Velco Oy. Vanhan talon ilmanlaatua on helppo parantaa korvausilmaventtiileillä, jotka tuovat ulkoa raikasta ilmaa sisätiloihin ja varmistavat ilmanvaihdon …

Lue lisää
Aloita sashiko-kirjonta

Aloita Sashiko-kirjonta: Tarvikkeet, tekniikat ja vinkit

Mitä sashiko-kirjonta on? Sashiko on perinteinen japanilainen kirjontatekniikka, joka tunnetaan erityisesti yksinkertaisista ja kauniista geometrisista kuvioistaan. Sashiko tarkoittaa japaniksi pieniä …

Lue lisää

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Joanna

Joanna Niininen Toimitusjohtaja, äiti ja yritysvalmentaja. Hurahtanut teknologiaan, älykodin ratkaisuihin, joogaan ja taistelulajeihin.
Lue lisää minusta.

Seuraa minua somessa

Facebook Älykodin Avaimet LinkedIn Instagram Älykodin Avaimet blogit.fi

Viimeisimmät artikkelit

  • Grillikauden avajaiset paleo-tyyliin
  • WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin
  • Tarvitsevatko huonekasvit kasvivaloja?
  • Kokemuksia Oura-älysormuksesta – Gen 4 ominaisuudet
  • Sisäilma kuntoon korvausilmaventtiileillä – Kokemuksia Velco VTR-100

Kategoriat

Älykoti kategoria Lifestyle kategoria

Avainsanat

arvostelut histamiini-intoleranssi kaupallinen yhteistyö kirje lapselleni Kuopio letut mediaosumat Philips hue valot pukeutuminen pöytäpuutarha remontti reseptit Reviews Sollertis WordPress

Yhteistyössä

Sollertis

Somestrategia - opas yrittäjälle

Easylinehost Finland

Copyright ©2018-2023 · Joanna Hoffren · Powered by Sollertis

← WildFit ja minä – matka takaisin omaan hyvinvointiin